Basistraining online behandeling met Afasietherapie.nl

De Covid-19 pandemie heeft de voordelen van therapie op afstand nog eens duidelijk gemaakt. Met telelogopedie kunnen logopedisten, ondanks de beperkingen, de behandelingen voortzetten en de zorg continueren. Een deel van de omzet in de eerstelijnspraktijk wordt daarmee behouden.

Met toenemende wachtlijsten wordt het steeds moeilijker om de aanbevelingen uit de Logopedische Richtlijn ’Diagnostiek en behandeling van afasie’, om tenminste twee uur per week directe individuele therapie te geven, te halen. 

Met Afasietherapie.nl, waarmee de cliënt thuis oefent, is dit in veel gevallen wel haalbaar met individuele oefeningen om de frequentie van stoornisgerichte therapie op woordniveau te verhogen.

De logopedist zet via het online platform gevarieerde maatwerkoefeningen klaar waarmee de cliënt eenvoudig thuis op een tablet (iPad of Android) de opdrachten kan uitvoeren en de resultaten worden teruggestuurd naar de logopedist ter beoordeling.

Voor wie?

De basistraining ‘Online behandeling van afasie met Afasietherapie’ is bedoeld voor logopedisten die willen starten met Afasietherapie.nl. De wetenschappelijke en theoretische opbouw, werking en het gebruik van Afasietherapie.nl worden uitgelegd zodat je direct aan de slag kan.

Kwaliteitskring van de NVLF

Kwaliteitskringen van de NVLF kunnen de cursus op locatie of online aanvragen mits er tenminste 5 deelnemers ingeschreven zijn.

Stuur ons een mail voor de mogelijkheden: service@afasietherapie.nl

Programma basistraining Afasietherapie.nl

Deel 1: theoretische onderbouwing

Toelichting op en begrijpen van de wetenschappelijke basis, theoretisch kader en uitgangspunten van Afasietherapie.nl

  • Basistheorie van cognitief-linguïstische therapie (CLT) voor woordvinding: deze theorie wordt toegelicht en is uitgangsbasis voor het opstellen van de digitale oefeningen.
  • Toelichting op het taalverwerkingsmodel van Ellis & Young: de keuze van de oefeningen is opgesteld volgens de methodiek van dit taalverwerkinsmodel. Er is een directe link naar het digitale programma.
  • Vanuit de diagnose een individueel behandelplan opstellen met de inzet van online therapie: uitleg over theoretische achtergrond qua moeilijkheidsgraad, cueing en individuele niveaubepaling binnen het programma.

Deel 2: werking en interpretatie resultaten

Het aanleren van de werking om verantwoord gebruik te maken van Afasietherapie.nl van Logoclicks.

  • Samenstellen van stoornisgerichte semantische oefeningen met behulp van Afasietherapie.nl op basis van enkele concrete casussen.
  • Interpreteren van de resultaten van Afasietherapie.nl van Logoclicks.basistraining

Deelnamekosten en inschrijving:

De geaccrediteerde scholing is gratis voor logopedisten die een testaccount hebben.
Heb je geen testaccount maak dat dan hier aan: https://www.afasietherapie.nl/gratis-testaccount/

De training duurt 90 minuten.
Voor logopedisten zonder testaccount bedragen de kosten 20 euro, vrijgesteld van BTW.

Voor Nederlandse logopedisten is de scholing geaccrediteerd met 2 KP punten.
Aarzel niet en meld je hieronder aan.

Maximaal aantal deelnemers is 20. Vol is vol.

Ik ben logopedist


Ik ben logopedist

Ik heb afasie


Ik heb afasie